Blog

Vegán sütőtökös muffin az ősz utolsó napjaira!

H.V.
2024.11.18 12:31

Szinte csak párat kell aludni a tél beköszöntéig, de addig még bőven van idő elkészíteni ezt a fantasztikus vegán süteményt.


 

Szinte csak párat kell aludni a tél beköszöntéig, de addig még bőven van idő elkészíteni ezt a fantasztikus vegán süteményt. Házi cukrászunk most sem tétlenkedett, és elkészítette a legfinomabb vegán sütőtökös muffint, mely tökéletes választás hideg és esős napokra.

 

 

 

A vegán muffin egy olyan desszert, mely teljes mértékben növényi alapanyagokból készül, így ideális választás mindazoknak, akik vegetáriánus vagy vegán életmódot követnek.

Ez a muffin nemcsak finom és egészséges választás, hanem egyben környezetbarát és fenntartható desszert is!

Az őszi muffin egy igazi melegséget árasztó édesség, melynek elkészítése során az ősz ízeit és hangulatát visszük át a süteményünkbe. A természet színeit és aromáit idéző alapanyagok, mint például a sütőtök, dió, fahéj és szegfűszeg, garantálják, hogy minden falat teljes mértékben az őszi évszak hangulatát idézze.
Ez a desszert maradékmentésre is remek, könnyedén alkothatunk valami fenségeset, ha van egy kis árválkodó sült sütőtök otthon.

 





Ha szeretnél kedveskedni a családodnak vagy a barátaidnak egy ínycsiklandó süteménnyel, akkor ezt a őszi muffint neked találták ki.

Vegán sütőtökös muffin

Hozzávalók 12 darab muffinhoz:

  • Cukor 80 g
  • Sütőpor 5 g
  • Növényi tej 70 ml
  • Olaj 50 ml
  • Liszt 150 g
  • Sült tök 200 g
  • Étcsokoládé 40 g
  • Dió 40 g
  • Fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

Az étcsokoládét, és a diót késsel aprítjuk, majd az összes hozzávalót egy tálba öntjük és csomómentesre keverjük. A muffin papírokat beletesszük a muffin sütőformába, majd szétosztjuk a tésztát, igyekezzünk egyformán adagolni, ehhez segítségünkre lehet, ha van kéznél fagyikanál. Ezután 180°-ra előmelegített sütőben, alul felül sütéssel, 20-25 percig sütjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat!!!