Blog
Házi cukrászunk egy frappáns almás rácsost készített!
Az ősz az egyik legszebb évszak, amikor a természet minden színében pompázik.
Az ősz az egyik legszebb évszak, amikor a természet minden színében pompázik.
Az ősz az egyik legszebb évszak, amikor a természet minden színében pompázik. Az őszi hangulatot a színek váltakozása, a hűvös reggelek és meleg délutánok, valamint a friss őszi termések adják. Ebben az időszakban a természet gazdagon megajándékoz bennünket, amit érdemes kihasználni!
Az őszi termés gazdagságában megmutatkozik a természet sokszínűsége. Az őszi időszakban érik meg a szőlő, alma, a körte, a szilva, a dió és sok más gyümölcs, amelyekkel finom lekvárokat, befőtteket vagy süteményeket készíthetünk otthon.Az ősz ízeit és illatait a fűszerek is nagyban befolyásolják. A fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér és a szerecsendió különlegesen melegítő hatással bírnak a hidegebb napokon, így ételeink és italaink igazi őszi hangulatot kölcsönöznek. Az őszi termésből készített ételek és italok segítenek átélni és megidézni az őszi hangulatot a hétköznapokon is.
Inspirációnak egy fantasztikus őszi hangulatú sütemény recepttel érkeztünk.
Mini almás-rácsos
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a tésztához:
Elkészítés
Töltelék:
Az almákat hámozzunk meg, majd vágjuk apró kockákra, és borítsuk bele egy edénybe a cukorral, a citromlével, a fahéjjal és a gyömbérrel. Közepes lángon kezdjük el összefőzni az almás töltelékünket, és néha kevergessük meg, hogy a cukor ne égjen le az alján. Amikor a cukor már teljesen elolvadt és az alma elkezdett levet ereszteni, a keményítőt keverjük el pár evőkanál vízben csomómentesre, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá az almás alaphoz. Miután a töltelékünk besűrűsödött, vegyük le a tűzről.
Tészta:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, porcukrot, sót és összekeverjük.Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, kézzel összedolgozzuk, igyekezzünk gyorsan elmorzsolni a vajat, hogy ne olvadjon meg túlságosan. Mire összeáll a tészta nagyobb darabokra, adjuk hozzá a tojássárgáját, a vizet, és gyúrjuk össze. A kész tésztából golyót formázunk, és óvatosan lelapítjuk koronggá, folpackba tekerjük, majd tegyük hűtőbe pihenni 30 percre.
A tésztát meglisztezett felületen lisztes sodrófával fél centi vastagra kinyújtjuk. Majd a sütőforma méretéhez illeszkedve köröket vágunk ki a tésztából, és belenyomkodjuk a tésztát a formába.A formába nyomkodott tésztánkra szórunk egy kis búzadarát, majd öntsük bele az almás tölteléket. Ha maradt felesleges tésztánk azt tegyük a tetejére (Tojás sárgájával kenhetjük). 180°-ra előmelegített sütőben 25-30percig sütjük.
Ha hasonló tartalmakat szeretne felfedezni, látogasson el frappans_ Instagram oldalára!