Blog
Kuckózzunk be otthon egy kis forralt borral
A hideg téli estéken nincs is jobb annál, mint bekuckózni otthon egy jó pohár forralt borral.
A hideg téli estéken nincs is jobb annál, mint bekuckózni otthon egy jó pohár forralt borral.
A hideg téli estéken nincs is jobb annál, mint bekuckózni otthon egy jó pohár forralt borral.
Egy finom bor melegíti a testet és a lelket is, ráadásul remek kiegészítője lehet egy romantikus vacsorának is. De mi van akkor, ha nem szeretnénk mindig csak a cukros-fűszeres forralt bort inni, hanem szeretnénk kipróbálni más borokat is?
Éppen ezért érdemes lehet kipróbálni az éttermi borozgatást is. Sok étterem kínál borkóstolót, ahol kisebb adagokban lehet megkóstolni különböző borokat. Így nemcsak új ízeket lehet felfedezni, de még egy kis gasztronómiai élmény is jár a dologhoz. Az éttermek kínálata jellemzően széles skálán mozog, így akár a világ bármely tájáról származó borokat is megkóstolhatunk.
Ha azonban inkább otthon szeretnénk készíteni forralt bort, akkor sem kell lemondanunk az ízletes borokról. A lényeg, hogy válasszunk egy jó minőségű bort, ami a forrás során sem veszti el az ízét. A forralt bort könnyedén otthon is elkészíthetjük egy tűzforró edényben melegítve, hozzáadva fahéjat, szegfűszeget, narancsot és némi cukrot.
A forralt bor elkészítéséhez nélkülözhetetlen egy megbízható Hendi forróvíz tároló vagy vízforraló is. Ezek a készülékek nemcsak a forralt bor elkészítésében segítenek, de bármikor jó szolgálatot tehetnek, ha gyorsan meleg vizet szeretnénk előállítani.
Végül pedig nincs más hátra, mint bekuckózni a kanapéra egy takaró alá, egy jó könyv vagy film társaságában és élvezni a forralt bor melegét és ízét. A hideg téli estéken nincs is jobb annál, mint így eltölteni az időt, és felkészülni a következő nap kihívásaira. Így a forró italok és a jó társaság mellett az otthoni és éttermi borozgatás is lehet egy nagyszerű kikapcsolódási forma télen.