Blog

Új étterem a Nagymező utcában: A bisztró, ami elrepít minket Tajvanba!

H.V.
2024.07.10 13:52

Nyílt a belvárosban egy csodás tajvani étterem, ahol az egyszerűségben és a frissességben rejlik a varázs. Mindenképp érdemes kipróbálni!


 

Sokszor halljuk azt, hogy merjünk nagyot álmodni. Show egészen Tajvanról jött, és megállíthatatlan volt: elhozta nekünk a páratlan tajvani konyha autentikus ízeit és megnyitotta első éttermét: a
886 Dim Sum Bistrot.


Miután Show, a bisztró tulajdonosa bejárta egész Európát, hazaérve Tajvanba rádöbbent: pár hónap nem volt elég Európából. Egy évet töltött Budapesten, és úgy döntött, itt valósítja meg álmát. Nagyon megszerette a városunkat, úgy gondolja az emberek barátságosak, és nyitottak. Szeretné megmutatni mindenkinek, milyen is a tajvani vendégszeretet.

Show egy fantasztikus művészlélek, ami nem csak az étlapon mutatkozik meg. Nagyon keményen dolgozott, hogy étterme pontosan olyan legyen, amilyennek megálmodta; mindent egyedül, a két kezével hozott létre.

Ahogyan mindent, a logót is Show készítette.Cicája, DuDu ihlette, aki 17 évig volt Show mellett. 

Különlegesség, hogy a 886 a bisztró nevében nem más, mint Tajvan országkódja.

A bisztró falait Show festményei, fotói, emlékei díszítik, ettől olyan egyedi, és páratlan ez a hely. Bármerre nézünk egy-egy személyes történettel ismerkedhetünk meg, de Show is nagyon szívesen mesél kalandjairól. Itt mindig jut idő a beszélgetésre. Shownak mindenkihez van egy-két kedves gondolata, öröm a nála töltött idő.

Show legkedvesebb festménye

Tajvan térképe

Show pillanatok alatt varázsol el bennünket a tajvani otthonok ízvilágába, az egyszerűségnek és a frissességnek kiemelt szerepe van a főzés során. Hagyományos ételeket kóstolhatunk nála, mint a dim sum, dumpling (tésztabatyu különböző töltelékekkel), Lu Rou Fan, „Tépett pulyka” Rízzsel. Show teljes mértékben megmaradt a tradicionális vonalon, az ételei valósággal életre kelnek a bambusz gőzölőkben. Bárki, aki betér Show bisztrójába, biztos, hogy pozitív élményekkel gazdagodik. Nem csak az étel minősége, frissessége, autentikus ízvilága az, amitől emlékezetes lesz az ebéd. Biztosak lehetünk abban, hogy Show őszinte kedvessége nyomot hagy a szívünkben, hiszen mindig ritka kincs az olyan hely, ahol ilyen szeretettel várják a betérő vendégeket. Show törekszik arra, hogy mindenki jól érezze magát nála: gluténmentes és húsmentes variációk közül is lehet választani. 

Lu Rou Fan

Dumpling

Siu Mai

"Tépett" pulyka rízzsel

Találunk a menün még Boba Teát, aminek Show megalkotta a felnőtt verzióit is. Az biztos, hogy a nagy melegben azonnal felfrissítenek ezek a különleges teaköltemények.

Show legfontosabb küldetésének azt tekinti, hogy mindig öröm és boldogság legyen a bisztróban. A család minden tagját szeretettel várja, és a kiskedvenceinket sem kell otthon hagynunk, ha hozzá megyünk ebédelni!