Blog

Indítsuk a nyarat a TIKI kollekcióval!

H.V.
2024.05.27 10:28

A tiki pohár egyre népszerűbbé válik szerte a világon. De vajon miért használják ennyire gyakran, és kik azok, akik szeretik ezt a stílust?


 

Indítsuk a nyarat a TIKI kollekcióval!

A tiki pohár egyre népszerűbbé válik szerte a világon. De vajon miért használják ennyire gyakran, és kik azok, akik szeretik ezt a stílust?

A tiki poharakat általában trópusi, mediterrán hangulatú bárok és koktélbárok használják, ahol trópusi hangulatot igyekeznek közvetíteni a vendégek felé. Ezek a poharak rendszerint színesek, mintásak, sok esetben ábrázolnak trópusi motívumokat, például bambuszokat, tiki isteneket vagy pálmafákat. Minél különlegesebb, annál hangulatosabb.

De miért jó a tiki pohár? Egyrészt azért, mert az ilyen poharak segítenek fokozni az italok hangulatát és élményét. A kézzel festett, egyedi mintákkal ellátott tiki poharak valóban egyediek, így azok, akik ezekből isznak, valóban különleges élményben részesülnek.

A tiki kultúra szorosan összefonódik a trópusokkal, és a poharak is ezt az életérzést próbálják visszaadni. A tiki poharak használatával valódi szigetországokba, trópusi dzsungelekbe érezhetjük magunkat, akár csak egyetlen korty ital elfogyasztása közben.

Egy tiki pohár tehát sokkal több, mint pusztán egy egyszerű italos pohár. Az egyedi design, a trópusi hangulat és az exkluzivitás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a poharak egyre népszerűbbé válnak a világ minden táján. Ha te is szeretnéd megélni a trópusi hangulatot akár otthon is, érdemes beszerezned néhány tiki poharat, hogy egy kis trópusi paradicsomot varázsolj a mindennapjaidba.

Nagy népszerűségnek örvendenek a tematikus bulik, baráti összejövetelek. Egy egzotikus-trópusi buli biztos hosszú ideig emlékezetes marad. A tiki poharakban felszolgált koktélok garantáltan felejthetetlenné teszik az estét.

MAI TAI KOKTÉL

hozzávalók

  • Fehér rum 3 cl
  • Barna rum 3 cl
  • Triple sec 1,5 cl
  • Mandulaszirup 1,5 cl
  • Limelé 1 cl

elkészítés

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, majd tiki pohárban jégre töltjük.
Díszíthetjük ananász szelettel és friss menta ággal.

A koktélkészítéshez szükséges kiegészítőket egyszerűen beszerezheted a Gasztrokertől!