Blog
Nyár=lángos!
Talán mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy kiadós úszás, fürdőzés után, leülünk a törölközőnkre, és érezzük: itt az idő enni valami finomat. A büfék közelében már szinte a szánkban érezzük a lángos ízét.
Talán mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy kiadós úszás, fürdőzés után, leülünk a törölközőnkre, és érezzük: itt az idő enni valami finomat. A büfék közelében már szinte a szánkban érezzük a lángos ízét.
Nyár=lángos!
Talán mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy kiadós úszás, fürdőzés után, leülünk a törölközőnkre, és érezzük: itt az idő enni valami finomat. A büfék közelében már szinte a szánkban érezzük a lángos ízét.
Miért szeretjük ennyire a lángost?
A nyár egyik legkedveltebb étele a lángos, amely egy igazi hagyományos magyar étel, aminek az egyszerűségében rejlik a varázsa. A tészta és a gazdag feltétek tökéletes kombinációja, mely mindenki számára igazi ínyencség.
A lángos készítése egyszerű, mégis sokan csak alkalmanként fogyasztják. A friss, forró lángost legtöbbször tejföllel, sajttal, fokhagymával tálalják, de a választék korlátlan. Akár édes, akár sós ízeket kedvelünk, a lángos mindig jó választás lehet nyáron.
A kínálat folyamatosan bővül, hiszen a kreatív szakácsok új és új ízvariációkat találnak ki. Így nemcsak a hagyományos lángosokkal találkozhatunk, hanem pl. pizzalángossal, nutellás lángossal vagy akár hamburgerlángossal is.
Hogyan készül a lángos?
A lángoshoz:
A sütéshez:
Elkészítés:
A lángos elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk. Egy pohárba tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a tej felével. Lefedjük, és hagyjuk felfutni.
Összességében elmondható, hogy a lángos a magyar gasztronómia egyik legnépszerűbb étele, mely mindig garantáltan sikert arat. Kihagyhatatlan élmény a nyári fesztiválok alatt, de akár otthon is könnyen elkészíthető és megkóstolható.
Készítsünk egy finom lángost még ma!
Ha professzionális szinten szeretné űzni a lángossütést, fritőz-és olajsütő kínálatunkban megtalálhatja az Ön számára megfelelőt.